Norsk Retrieverklubb

GJENNOMFØRT – Kurs – Sjekk ut 6 ulike aktiviteter/hundesporter

Har du lyst til å drive med en aktivitet med din hund, men vet ikke nok til å bestemme deg for hva? Da er dette kurset midt i blinken. Her får du et innblikk i 6 ulike aktiviteter/hundesporter.

Sted: Retrieverplassen/Retrieverbua – Klovholtvegen 19, Skien

Tid: Hver onsdag fra 30.08.2023-04.10.2023 (6 ganger – ett tema pr gang). Fra kl 17:30 – 2-2,5 timer pr gang.

Pris: Kr 1 200 for våre medlemmer/kr 1 500 for andre. (Betales inn straks etter at du har fått bekreftelse på at du har fått plass.)

Påmeldingsfrist: «Førstemann til mølla» – endelig frist 21.08.2023 – Max 6 deltagere.

For hvem: Kurset er for alle typer hunder fra 6 mndr og oppover, som minimum har gjennomført valpekurs eller er på tilsvarende nivå, det vil si at dere har trent litt fra før. Hunden bør helst ha forståelse for sitt, dekk, bli og gå fot/ på plass.

Om kurset: Kurset er ment som en smaksprøve på 6 ulike hundeaktiviteter, slik at dere kan finne noe gøy å holde på med sammen med hunden din. Men husk, dette kurset erstatter ikke nybegynnerkurs i grenene.

NB: REKKEFØLGEN NEDENFOR ER TILFELDIG – HVILKEN DATO DE ULIKE TEMAENE KOMMER, BLIR BESTEMT SENERE.

LYDIGHET (LP)

Instruktør: Marianne Jacobsen Hagen

I lydighet handler mye om relasjon og kontakt mellom hund og fører. Her kreves fart, motivasjon, presisjon og utholdenhet hos hunden gjennom flere adskilte øvelser i et program. Øvelsene kan f.eks. være å hoppe over hinder, bli liggende på rekke eller kalles inn.

RALLYLYDIGHET

Instruktør: Vibeke Havsøy

Rallylydighet er for de som ønsker en morsom, lekende aktivitet med hunden. Denne grenen har elementer fra blant annet lydighet og agility. Den er ikke enkel, men utfordrer deg og din hund å samarbeide og kommunisere.

SMELLER

Instruktør: Vibeke Havsøy

I hundesporten Smeller skal hunden skille ut en gitt lukt og kunne identifisere / markere denne i ulike miljø – på bane, i kasser, i rom og på kjøretøy. De aller fleste hunder synes det er gøy å bruke nesa.

AGILITY

Instruktør: Vibeke Havsøy

I agility løper hunden en bane med ulike hindre. Her er det korrekt passering av hindre og raskeste tid som gjelder. Hundeførers oppgave er å lede hunden til hindrene i riktig rekkefølge for å fullføre banen.

RETRIEVERJAKT – APPORTERING

Instruktør: Lill-Ann Berg eller Solveig Markussen

Dette er hva retrieveren er avlet for og som de fleste retrievere liker å gjøre. I treningen bruker vi dummyer, som for eksempel er tøyposer i ulik størrelse fyllt med sand/sagflis/plastkuler. Retrieverjakt er apportering satt i system, der vi ønsker en balanse mellom å bruke hunden naturlige egenskaper og ha lydighet nok til å hjelpe hunden til å finne dummyen raskere. Dette er en super trening for din retriever, men det passer for mang ulike hunder og blandinger!

Her får du lære de elementene som inngår i jakttreningen og prøve å apportere dummy eller en ball.

Ringtrening (utstilling)

Instruktør: Kathrine Gunstad

Det er mye å holde orden på når man skal stille ut hunden. Det er derfor lurt at både du og hunden vet hva som skal skje og har trent på forhånd. Og har du ikke ambisjoner om utstilling, så er det likevel veldig god miljøtrening der du får trent på kontakt og håndtering.

NB: Dette er et kurs som gir deg grunnleggende informasjon om hver aktivitet. Det er begrenset hva vi rekker pr kveld, men det vil gi deg nok informasjon til at du kan finne ut hva du og hunden din liker å holde på med.

Ta med:

  • Vanlig kort bånd og halsbånd eller sele, eventuelt retrieverbånd. IKKE FLEXI-bånd.
  • Klær og sko tilpasset været – mesteparten av kurset er utendørs
  • Vann og vannskål.
  • Ulike typer belønninger som du vet at hunden din liker, som godbiter eller leker.
  • Teppe eller tilsvarende som hunden kan ligge på.
  • Noe å notere på underveis om du ønsker det – eller notat på mobilen. (En vitenskapelig undersøkelse viste at vi etter en tid i snitt kun husker 4% av et kurs, om vi IKKE noterer noe underveis eller repeterer det vi har lært!)

NB: Hundene bør kunne oppholde seg i bilen innimellom, hvis vi trener en og en hund, eller har litt felles teori inne i Retrieverbua.

Kurs høsten 2023 - PÅMELDING

  • Påmeldingsskjemaet brukes for alle kurs, høsten 2023.
  • Vi må ha dette når vi søker om støtte fra Studieforbundet Natur og Miljø.
    Kursavgiften betales inn først etter at man har fått bekreftet plass. Bindene påmelding. Dersom sykdom hos hund skulle oppstå, ta kontakt med oss.