Norsk Retrieverklubb

PÅGÅR – Kurs retrieverjakt grunnleggende – Starter torsdag 11.04.2024

Gledelig nok har vi stadig forespørsler om jaktkurs. Jaktkurs nybegynner er derfor satt opp igjen!

Sted: Retrieverplassen/Retrieverbua – Klovholtvegen 19, Skien

Tid: Torsdager fra 11.04.2024 (5 ganger). Kl 18:00 – 20:00

Instruktør: Lill-Ann Berg

Pris: Kr 1 500 for våre medlemmer/kr 1 800 for andre. (Betales inn straks etter at du har fått bekreftelse på at du har fått plass.)

Påmeldingsfrist: 02.04.2024 – «Førstemann til mølla», men medlemmer har fortrinnsrett hvis overtallighet før påmeldingsfristens utløp. (Er du ikke medlem, regnes du allikevel som medlem og får medlemsfordeler, hvis du melder deg inn før kursstart)

For hvem: Kurset er for alle typer hunder fra 6 mndr og oppover, som minimum har gjennomført valpekurs eller er på tilsvarende nivå. For å være med må hunden kunne innkalling, bli og ha interesse for å hente.
Max 6 plasser

Bakgrunn og mer om kurset: Retrieveren er en «etter-skuddet-jakthund» for småvilt. Det vil si at den som regel ikke brukes i selve jakten, men begynner å jobbe når viltet er skutt. Da skal retrieveren hente dødt eller skadeskutt vilt, (fugl, hare/kaniner) og bringe det tilbake til hundefører så fort som mulig. Arbeidet er basert på retrieverens selvstendige egenskaper for å søke opp og apportere. Men det er ofte effektivt å kunne hjelpe hunden til rett område. Da kommer jakt-lydighets-treningen inn. Vi trener mot en god balanse mellom lydighet og selvstendig arbeid.

Kurset passer for deg som lurer på hva retrieverjakt er, har ung hund eller bare ønsker å aktivisere din retriever. Kurset tar for seg den grunnleggende lydigheten for jakten, fløytesignaler, enkle dirigeringer, enkle markeringer. Du vil også trene på det som skal til for å klare kvalifiseringsprøven.

Velkommen på kurs!

2024 Jaktkurs vår

  • Vi må ha ditt fødselsår, for å kunne søke om støtte fra Studieforbundet Natur og Miljø.
    * Kursavgiften betales inn først etter at man har fått bekreftet plass. Bindene påmelding. Dersom sykdom hos hund eller hundefører skulle oppstå, ta kontakt med oss.