Norsk Retrieverklubb

GJENNOMFØRT – Kurs – Søksarbeid – Nosework – grunnleggende

Bli med på et spennende søkskurs for hund!

Et søkskurs hvor vi vil introdusere deg til metoder for å lære hunden din å markere og kjenne igjen ulike lukter. Her vil vi dykke inn i både teori og praktisk trening, og en del av kurset vil foregå innendørs.

Sted: Retrieverplassen/Retrieverbua – Klovholtvegen 19, Skien

Tid: Hver torsdag fra 31.08.2023-28.09.2023 (5 ganger). Kl 17:30 – 19:30.

Instruktør: Irene Helgesen

Pris: Kr 1 200 for våre medlemmer/kr 1 500 for andre. (Betales inn straks etter at du har fått bekreftelse på at du har fått plass.)

Påmeldingsfrist: «Førstemann til mølla», men medlemmer har fortrinnsrett hvis overtallighet – endelig frist 21.08.2023 – Max 6 deltagere. (Er du ikke medlem, regnes du allikevel som medlem og får medlemsfordeler, hvis du melder deg inn før kursstart)

For hvem: Kurset er for alle typer hunder fra 6 mndr og oppover og det krever ikke noen tidligere erfaring eller forkunnskaper. Det vil være en stor fordel om hunden din er glad i mat og/eller lek, ettersom disse er belønning for utført oppgave.

Mer om kurset: Dette kurset er inspirert av, men ikke begrenset til, konkurransegrenen Nosework. Selv om hovedmålet er å ha det gøy og å lære sammen, kan det du lærer her også være en god innføring for deg som har lyst til å prøve deg på luktbaserte hundekonkurranser i fremtiden. Å engasjere hunden i søksoppgaver er ikke bare gøy, men det gir også mental stimulering som kan gjøre hunden mentalt sliten – på en god måte. Faktisk er det slik at 15 minutter med intensiv søksaktivitet kan være like utmattende for en hund som en lang tur. Å trene sammen på denne måten hjelper også til å bygge et sterkere bånd mellom deg og hunden din. Med bare plass til 6 deltakere, sikrer vi at hver enkelt får personlig veiledning. Velkommen til et spennende søkskurs – opplev gleden ved søksoppgaver sammen med hunden din!

Ta med:

  • Vanlig kort bånd og halsbånd eller sele, eventuelt retrieverbånd. IKKE FLEXI-bånd.
  • Klær og sko tilpasset været – en del av kurset er utendørs
  • Vann og vannskål.
  • Ulike typer belønninger som du vet at hunden din liker, som godbiter eller leker.
  • Teppe eller tilsvarende som hunden kan ligge på.
  • Noe å notere på underveis om du ønsker det – eller notat på mobilen. (En vitenskapelig undersøkelse viste at vi etter en tid i snitt kun husker 4% av et kurs, om vi IKKE noterer noe underveis eller repeterer det vi har lært!)

NB: Hundene bør kunne oppholde seg i bilen innimellom, hvis vi trener en og en hund, eller har litt felles teori inne i Retrieverbua.

Kurs høsten 2023 - PÅMELDING

  • Påmeldingsskjemaet brukes for alle kurs, høsten 2023.
  • Vi må ha dette når vi søker om støtte fra Studieforbundet Natur og Miljø.
    Kursavgiften betales inn først etter at man har fått bekreftet plass. Bindene påmelding. Dersom sykdom hos hund skulle oppstå, ta kontakt med oss.