Norsk Retrieverklubb

AVLYST – Kurs – På lag med hunden – håndtering

Kloklipp, sjekk av tenner/tannpuss, pelsstell og annen håndtering av hunden – et problem?

Ønsker du en innføring i hvordan få til en fryktfri håndtering av hunden? Da er dette kurset midt i blinken!

Sted: Retrieverplassen/Retrieverbua – Klovholtvegen 19, Skien

Tid: Tirsdagene 12.09, 19.09, 26.09 og 10.10 2023 (4 ganger ). Fra kl 17:30 – 19:00. Merk altså at det er opphold i kurset den 03.10, pga arrangementet Åpen Dag.

Instruktør: Nina L. Bjørnstad

Pris: Kr 1 000 for våre medlemmer/kr 1 200 for andre. (Betales inn straks etter at du har fått bekreftelse på at du har fått plass.)

Påmeldingsfrist: «Førstemann til mølla», men medlemmer har fortrinnsrett hvis overtallighet – endelig frist 04.09.2023 – Max 6 deltagere. (Er du ikke medlem, regnes du allikevel som medlem og får medlemsfordeler, hvis du melder deg inn før kursstart)

Er du av dem som synes det er vanskelig å få til for eksempel kloklipp hjemme og som bruker veterinær eller andre til å gjøre dette for deg? Disse har gjerne ikke tid til treningen som skal til for å unngå at hunden synes det er skummelt. Og hundens klør må som regel klippes med jevne mellomrom, minimum en gang pr måned, gjennom hele hundens liv.

Men de aller fleste hundeeiere kan få til å gjøre dette med sin hund selv, uten at det blir en ubehagelig opplevelse, for verken hund eller eier. Det som må til er målrettet trening! Så dette kurset vil både være nyttig og lønnsomt!

Om kurset: Kurset starter med at vi «lærer å lære» Om ikke hunden er vant til å tilby atferd og ta initiativ starter vi der. Belønninger, belønningsord, timing og kriterier må etableres. For å komme noen vei med trening må vi vite hva vi vil ha og hvordan vi gradvis øker vanskelighetsgraden når hunden er klar for det. For å lykkes med fryktfri håndtering må vi skynde oss langsomt. Hvert steg på veien må sitte før vi går videre, ellers faller det sammen som et korthus når det begynner å bli vanskelig for hunden. Vi kan ikke kreve at hunden skal lykkes, vi lykkes bare ved å gradvis tøye hundens tåleransegrense litt etter litt. Vi lykkes ved å bygge tillit og gi den kontroll over det som skjer med den.

Målet med kurset er å gi deg verktøy og tankesettet du trenger for å lykkes med håndtering/tannpuss/kloklipp.

Kurs høsten 2023 - PÅMELDING

  • Påmeldingsskjemaet brukes for alle kurs, høsten 2023.
  • Vi må ha dette når vi søker om støtte fra Studieforbundet Natur og Miljø.
    Kursavgiften betales inn først etter at man har fått bekreftet plass. Bindene påmelding. Dersom sykdom hos hund skulle oppstå, ta kontakt med oss.