Norsk Retrieverklubb

GJENNOMFØRT – Kurs – Retrieverjakt – grunnleggende

Retrieverjakt – Apportering satt i system.

Sted: Rett ved Retrieverplassen/Retrieverbua – Klovholtvegen 19, Skien

Tid: Hver onsdag fra 30.08.2023-27.09.2023 (5 ganger ). Fra kl 17:30 – 19:30.

Instruktør: Solveig Markussen

Pris: Kr 1 200 for våre medlemmer/kr 1 500 for andre. (Betales inn straks etter at du har fått bekreftelse på at du har fått plass.)

Påmeldingsfrist: «Førstemann til mølla» – endelig frist 21.08.2023 – Max 6 deltagere.

For hvem: Kurset er for alle typer hunder fra 6 mndr og oppover, som minimum har gjennomført valpekurs eller er på tilsvarende nivå. For å være med må hunden kunne innkalling, bli og ha interesse for å hente.

Bakgrunn: Retrieveren er en «etter-skuddet-jakthund» for småvilt. Det vil si at den som regel ikke brukes i selve jakten, men begynner å jobbe når viltet er skutt. Da skal retrieveren hente dødt eller skadeskutt vilt, (fugl, hare/kaniner) og bringe det tilbake til hundefører så fort som mulig. Arbeidet er basert på retrieverens selvstendige egenskaper for å søke opp og apportere. Men det er ofte effektivt å kunne hjelpe hunden til rett område. Da kommer jakt-lydighets-treningen inn. Vi trener mot en god balanse mellom lydighet og selvstendig arbeid.

Om kurset: Kurset passer for deg som lurer på hva retrieverjakt er, har ung hund eller bare ønsker å aktivisere din retriever. Kurset tar for seg den grunnleggende lydigheten for jakten, fløytesignaler, enkle dirigeringer, enkle markeringer. Du vil også trene på det som skal til for å klare kvalifiseringsprøven. For å være med må hunden kunne innkalling, bli og ha interesse for å hente.

Ta med:

  • Vanlig kort bånd og halsbånd eller sele, eventuelt retrieverbånd. IKKE FLEXI-bånd.
  • Klær og sko tilpasset været – kurset er utendørs
  • Vann og vannskål.
  • Ulike typer belønninger som du vet at hunden din liker, som godbiter eller leker.
  • Teppe eller tilsvarende som hunden kan ligge på.
  • Noe å notere på underveis om du ønsker det – eller notat på mobilen. (En vitenskapelig undersøkelse viste at vi etter en tid i snitt kun husker 4% av et kurs, om vi IKKE noterer noe underveis eller repeterer det vi har lært!)

NB: Hundene bør kunne oppholde seg i bilen innimellom, hvis vi trener en og en hund.

Kurs høsten 2023 - PÅMELDING

  • Påmeldingsskjemaet brukes for alle kurs, høsten 2023.
  • Vi må ha dette når vi søker om støtte fra Studieforbundet Natur og Miljø.
    Kursavgiften betales inn først etter at man har fått bekreftet plass. Bindene påmelding. Dersom sykdom hos hund skulle oppstå, ta kontakt med oss.