Norsk Retrieverklubb

Om avdelingen

Vi er en avdeling som startet opp allerede i 1983. Her på denne siden finner du kontaktinformasjon og historie om klubben vår.

Kontaktinformasjon:

tlf: 952 85 885

E-post: tromso@retrieverklubben.no

Norsk Retrieverklubb avd Tromsø & omegn

c/o Trine Seljeseth

Klubbens bankkonto: 7877 08 62999

Trykk her for informasjon om medlemskap

Trykk her for Retrieverklubbens facebookside

Trykk her for klubbens facebookside om retrieverjakt

retrieverklubben1983

Klubbhistorie

for Norsk Retriverklubb, avd. TROMSØ OG OMEGN.

Klubben ble stiftet i Mars 1983 av herrene Viktor Johansen (nå bosatt i på Ankenes og fortsatt medlem) m/Balder, så er det Knut Haugan med flat’ene Asjot og Ree og så er det Bjørn Johansen m/Irgo.

Marit Ovesen var også med på etableringen av klubben. Viktor ble den første formannen og Marit var kasserer og «altmuligmann». 24. April 1983 hadde vi en «uformell» hundeutstilling på Sommerlyst skole.

Vi hadde som formål å ha lydighetstrening og former for brukshundarbeid, fremme kjennskap til rasen så som stell og bistand med valpeformidling bl.a.Det var meget stor interesse for klubben og stiftelsesmøtet ble holdt i Aagard-salongen (i kjelleneren på KV-bygget).

I dag driver klubbens medlemmer bredt med forskjellige arbeid, utstilling, lydighet, jakt, rallylydighet, blodspor m.m. Vi har en årlig utstilling i juni, og arrangerer jaktprøver og WT årlig.

Mandager trenes det lydighet på universitetsområdet. Da trenes det både på rallylydighet, lp, samt andre lydighetsdisipliner. Dette er både for å trene spesifikt mot konkurranse, men også for å mestre disse elementene i andre sammenhenger.

Tirsdager har vi «tirsdagstrening» klokka 1900 på baksiden av fiskerihøyskolen i Tromsø. Les mer om tirsdagstreningen her.

I vintersesongen, så legges grunnlaget for barmarkssesongens jakttreninger. Da arrangeres det fra januar – april/mai, «jaktcup» – hvor ekvipasjene fordeles i ferdighetsnivå, og får oppgaver de skal løse. Dette er veldig inspirert av Working Test disiplinen.

Klubben har også nå så vidt kommet i gang med egen spor avdeling. Her er hensikten å kunne hjelpe hverandre med med sporlegging, lære av hverandre, for til slutt enten delta i de forskjellige spordisiplinene, eller få godkjent sporhund.