Norsk Retrieverklubb

Grunnferdighetskurs med fokus på de grunnferdighetene som er viktige i jakttreningen, oppstart 3.mars – FULLTEGNET, mulig med venteliste

Kurset er nå fulltegnet, men du kan fylle ut skjemaet nederst på siden for å stå på venteliste.
Målgruppe: Unghunder og helt ferske hunder + de som har startet litt med jakttrening, men trenger litt hjelp til å komme videre med jaktlydigheten. (helt unge valper bør kanskje unngås
på grunn av at det etter hvert blir litt heftige forstyrrelser) Du bør ha gått et valpekurs og kommet i gang med innlæringen av enkle atferder og du må regne med å trene en del mellom kurskveldene for å få maks utbytte av kurset.

Dette blir et kurs for dem som ønsker å starte med jakttrening eller er kommet litt i gang, men trenger litt inspirasjon til å komme litt videre. Dette er altså IKKE et jaktkurs, men en fin forberedelse for både deg og hunden om du ønsker å delta på jaktkurs og -treninger senere. Det blir fokusert på den viktige jaktlydigheten og noen viktige grunnmomenter i apporteringen.
Kurset blir gjennomført i samarbeid med Sportshunder med de erfarne instruktørene Eirin Dahl og Kjersti Gudmundseth. Disse trener ikke retrieverjakt selv, men har stor erfaring med å trene inn og lære bort grunnferdigheter. Medlemmer av jaktkomiteen vil sette instruktørene inn i hva som er viktig å tenke når det kommer til å trene inn disse momentene mot jakt. Jaktkomiteen vil også komme innom på flere kurskvelder og bistå og snakke litt om det som er spesielt å tenke på når en trener mot jakt.

Dette er noen av de grunnferdighetene som gjennomgås og trenes på i kurset: Vi har valgt å fokusere på få grunnferdigheter, men heller trene mye på de viktigst og øke på med forstyrrelser.
– Kontakt
– Bakpartskontroll
– Utgangsstilling – både komme inn og ikke minst sitte i ro der – til dels leeenge
– Fotgående – i jakt er det ingen regler for hvordan fotgående skal se ut. Det som er viktig er at hunden har en plassering som er gunstig for jakten (hundens skulder ved førers kne) og kan gå lenge uansett forstyrrelser, underlag og terrengskifter uten å forlate sin plass.
– Sitt og bli – med økende forstyrrelser og varighet
– Grunnapport med fokus på tilbakekomst og avlevering
– Innkalling med forstyrrelser

I tillegg skal vi ha fokus på og trene mye på:
– Passivitet
– Belønninger og når kommer de , hvordan det kan være smart å tenke
– Forventninger – bryte forventninger – tren på en måte som ikke skaper forventninger

Også på dette kurset vil all innlæring på kurset være positiv, belønningsbasert trening hvor vi motiverer og belønner hunden for riktig adferd. En del av disse teknikkene vil du lære på dette kurset.

Instruktør: Eirin Dahl og Kjersti Gudmundseth
Sted: Trondheim Hundehall. Dersom været er ok vil treningen foregå til dels utendørs.

Første kurskveld er torsdag 3. mars klokka 18.00. Vi starter med litt teori, men deretter er det praktisk trening, så ta med hunden. De seks påfølgende torsdagene blir det praktisk trening mellom 17.45 og 19.15.

Påmeldingsavgift:
Medlemkr 1800,-
(NRK avd. Trondheim)
Ikke-medlem
kr 2050,-
Du melder deg på ved å fylle ut skjema under. Ved mange påmeldinger vil klubbens medlemmer ha fortrinn.
Betalingsinformasjon:
Norsk Retrieveklubb, Avd.Trondheim og omegn, kontonummer: 7874 05 73941. Betalingen merkes kursdeltagers navn og hvilket kurs.

Nærmere informasjon om kursene blir sendt til deltagerne før kursstart.

HUSK: Påmeldingen er
bindende. Du har plass når du har mottatt bekreftelse, dog etter innbetaling av kursavgift.

Dersom du har spørsmål vedrørende kurset kan du ta kontakt på
[email protected]