Norsk Retrieverklubb

Kurs i jaktfot

Kurs i jaktfot, fordelt på 3 kvelder og 2 formiddager på helg.

Foto: Hilde Reindal
Retrieveren som jakthund skal følge ved din venstre side, stoppe når du stopper, bli sittende i utfordrende situasjoner og følge deg i vendinger, uten å kreve din oppmerksomhet. Til forskjell fra andre prøvetyper, krever en god jaktfot at hunden følger i riktig posisjon, mens den selv har fokus fremover og rundt, for å kunne markere skutt vilt.   
På dette kurset vil vi ha fokus på startposisjon, at hunden følger i riktig posisjon, samtidig som den får med seg det som skjer rundt, og at den følger førers vendinger.
OBS: Dette er ikke et kurs i å gå pent i bånd.
På kurset møter dere instruktørene Marie og Linn, som begge er aktive i jaktkomiteen, driver aktivt med jakttrening, og går på jaktprøver med sine hunder. Begge med hunder i åpen klasse. Marie konkurrerer i tillegg i konkurranselydighet og har opprykk til klasse 3 med Sprite.
Forkunnskaper:
Kurset er åpent for alle nivå, vi tar for oss nyinnlæring og videreutvikling. Vi legger til rette for den enkelte ekvipasjen. Ingen øvre eller nedre aldersgrense, men valper må være ferdigvaksinerte for å delta. Det er en fordel om du har noe kjennskap til retrieverjakt, da vi kun kommer til å holde oss til jaktfot som tema. Hunden må kunne trenes i gruppe.
Det er førstemann til mølla for avdelingens medlemmer, men ved eventuell overtallighet prioriteres ekvipasjer med en av retrieverrasene, som trener mot, eller har ambisjoner om å trene mot jakt eller jaktprøver i fremtiden.

Tisper med løpetid kan dessverre ikke delta. 
Påmelding og kursavgift:
Påmeldingsfrist: mandag 31. oktober, påmelding skjer ved å fylle ut skjema under annonsen.
For medlemmer kr. 2300,- Ikke medlem, 2650,-

Kursavgiften inkluderer halleie.
Det er plass til inntil 6 ekvipasjer, kurset gjennomføres ved minst 4 påmeldte. For å sikre din plass må kursavgift betales straks etter bekreftelse på at kurset gjennomføres. Dette får du per epost.
Vi har vært så heldige at Trondheim hundehall og Jaroshallen har gått med på å holde av tidspunktene for oss. Dette betyr at vi har litt kort påmeldingsfrist, så vi kan sikre leie, eller frigjøre tiden for hallene dersom det ikke blir nok påmeldte.
Sted og tid:
11. november kl. 19 – 20:30, Trondheim hundehall
13. november kl. 10 – 12:30, Kvål
21. november kl. 19 – 21, Jaroshallen på Øysand
28. november kl. 19 – 21, Jaroshallen på Øysand
4. desember kl. 10-12:30, Ute i terreng, Trondheimsområdet – sted avhenger av føret.