Norsk Retrieverklubb

Miljøtrening

Miljøtrening er åpent for alle medlemmer! Her fokuserer vi på å gi hundene mestring i hverdagen, men det er fritt fram å trene på det man ønsker.

Informasjon om kommende trening blir annonsert i forkant av hver trening på Facebook gruppen Retrieverklubben-Miljøtrening-avd Trondheim, men i hovedsak gjelder følgende utenfor helligdager og ferier:

Instruktør: Marie Rolfsen (med mindre annet blir annonsert)
Sted: Treningsområdet på Kvål
Tidspunkt: 18:00 – 19:00 hver tirsdag
Pris: Gratis, så lenge man er medlem!

Regler som gjelder for alle treninger

  1. Ikke luft hund på selve treningsområdet, bruk sideveiene til lufting.
  2. Unngå at hunden gjør fra seg på treningsområdet, bruk sideveiene til lufting.
  3. Hundene skal ikke hilse på hverandre.
  4. Plukk opp etter hunden.

Om Miljøtrening

Miljøtrening handler om å gi hund og fører muligheten til å tilpasse seg et miljø. Det er ikke ett enkelt mål med miljøtrening, men det må tilpasses den enkeltes ønske og behov. Eksempler på mål med treningen kan formuleres slik:

Jeg ønsker at hunden min skal …

  • slappe av mens jeg er i parken.
  • høre på meg når vi er i byen.
  • kunne passere andre hunder når vi går tur.

Å forvente at en hund skal forstå hva ønsket oppførsel er i slike situasjoner er urealistisk, men vi kan heldigvis hjelpe hundene våre med å nå alle disse målene (og flere), dersom vi bruker miljøtrening som et verktøy.

Visjon

Vår visjon er å skape et aktivt miljø der alle medlemmer av klubben kan bidra til å skape engasjement og glede i samvær med familie og hund. Aktiviteter og bidrag skal være rotfestet i et ønske om å gjøre godt, og skal være drevet av dugnadsånd.

Vi ønsker å fremme et inkluderende og imøtekommende miljø der alle medlemmer av den lokale klubben kan samles for å dele kunnskap, ferdigheter og erfaringer, og bygge varige relasjoner.

Formål

Miljøkomiteen skal være et lavterskeltilbud og et samlingspunkt for alle medlemmene av klubben. Gjennom ukentlige treninger ønsker vi å bidra så godt vi klarer til at medlemmene våre skal nå sine mål.

Med vennlig hilsen Miljøkomiteen
miljotrening.tr.heim@retrieverklubben.no