Norsk Retrieverklubb

Om avdelingen

Kontaktinformasjon
Norsk Retrieveklubb, Avd.Trondheim og omegn
Avdelingens e-postadresse: leder.trondheim@retrieverklubben.no
Avdelingens hjemmeside: http://www.retrieverklubben.no/trondheim/
Kontonummer: 7874 05 73941
Org.nr.: 992475080
Leder: leder.trondheim@retrieverklubben.no

Henvendelse til Retrieverklubben sentralt: NRK-kontor:
Bente Fjeldsæter, e-post: post@retrieverklubben.no

logo - retrieverklubb

I 2010 feiret avdelingen sitt 40-årsjubileum, og er dermed en av de eldste avdelingene i NRK. Avdelingen ble stiftet på slutten av 1969, da det ble dannet et interrimstyre i det som den gang het Nordenfjeldske Retrieverklubb. Interrimstyret satt til generalforsamlingen 14.februar 1970, der ble det valgt et styre, og avdelingen fikk ordnet sine formaliteter.

Klubbnavnet ble senere Norsk Retrieverklubb avdeling Trøndelag.

På grunn av det stadig voksende medlemstallet ble avdelingen senere delt i avdeling Trondheim og omegn, avdeling Fosen og avdeling Nord-Trøndelag.

Første leder var Johan Weidemann. Hans lederstil var slik at folk ble påminnet om at hundesport ikke skulle tas for alvorlig, men la det være en hyggelig hobby til berikelse for både to- som firbeinte. Dette synet har i årenes løp vært som en klangbunn i avdelingen. Vi har vært begunstiget med et meget positivt hundemiljø, hvor premiering på prøver og utstillinger ikke har vært det viktigste, men gleden ved samværet mellom hunder og mennesker. det har alltid hersket en hyggelig tone i avdelingen.

Året etter stiftelsen arrangerte avdelingen Norgesmesterskap for blinde med førerhund med 22 deltagere. Et rimelig stort arrangement for en ung klubb, men samarbeidet mellom avdelingens åtti medlemmer gikk knirkefritt. Siden den gang har mange i avdelingen vært interessert i førerhundarbeid og flere har vært engasjert som hjelpetrenere i førerhundmiljøet i Trondheim.

Aktivitetene har preget avdelingen fra starten av. Den første friluftsmønstringen med hund var på Lian våren 1970, organiserte jakttreninger har avdelingen holdt på med siden 1974, etter at den første oppvisningen ble holdt for medlemmene i Ringvålmarka.

Spor har vært en sentral aktivitet i alle år og avdelingen har gjennom årene hatt flere spordommere. Lydighet har vært en sentral aktivitet, og fortsatt er det flere som driver dette på ganske høyt nivå.

I avdelingen har vi alle de 6 retrieverrasene.

Vi har gjennom historien vært blandt de største og mest aktive avdelingene i landet. Avdelingen har mer enn 300 medlemmer og holder seg aktiv innen de fleste retrieveraktivitetene.

  • Vi arrangerer flere medlemsmøter i året, de fleste av dem med foredrag med hundefaglig innhold.
  • Vi arrangerer hvert år utstilling for retrieverrasene i flotte omgivelser på Dronning Mauds Minne i Thonning Owesens gate med rundt 200 deltagere.
  • Vi arrangerer årlige sporkurs og sporprøver i Trondheimsområdet.
  • Vi arrangerer årlige jaktkurs, og hvert år jaktprøver i Trondheimsområdet.
  • Vi arrangerer mange dressurkurs hvert år, samt utstillingskurs.
  • Vi arrangerer ukentlige jakttreninger i sommerhalvåret.
  • Vi arrangerer ukentlige miljøtreninger med fast instruktør, unntatt i fellesferien og jula.

Har du spørsmål, ideer eller ønsker du medlemskap, ta kontakt så svarer vi deg så snart som mulig.