Norsk Retrieverklubb

Om miljøtreningene

Avdelingens Miljøtrening

 

Hver tirsdager mellom 18 og 20 er det utendørs miljøtrening på klubbens område på Kvål. Kartlink: https://kart.gulesider.no/m/dzASS

Miljøtreningen er gratis og åpen for alle klubbens medlemmer, både nybegynnere og de litt mer rutinerte. Hver andre uke (partallsuker) ledes miljøtreningen av instruktør Kirsti Leinhardt, og disse treningene deler vi i to. Unghunder og hunder som ikke er vant til å trene rundt andre trener fra 18-19. Voksne hunder og de som er godt vant med å trene i nærheten av andre hunder trener fra 19-20. I oddetallsukene er det egentrening, men det er fritt frem for medlemmer å rullerer på å være «instruktører». Det kreves ikke instruktørutdanning for å lede treningene, kun engasjement for retrieverrasene.

Vi vektlegger også den sosiale delen for de tobeinte, dette fordi vi ønsker at miljøtreningen skal være inkluderende og gi mulighet til å utveksle meninger og erfaringer. I disse koronatider forholder vi oss til 2-metersregelen, og det sosiale aspektet har ikke like stort fokus. Man må også melde seg på treningene via klubbens facebookside, som er lenket under her. 

Av erfaring har vi laget noen enkle kjøreregler for treningen:

  • Hunden skal være luftet på forhånd
  • Lufting foregår langs grusveiene på området, ikke ute på selve treningsområdet.
  • Plukk opp etter hunden din, og ta med avfall hjem
  • La hunden vente i bilen når du ankommer området. Vi legger en plan før vi tar ut hundene!

Følg Miljøtreningens FACEBOOK-Gruppe, hvor vi oppdaterer om ukens trening er med instruktør eller «egentrening».
Gruppens navn: Retrieverklubben-Miljøtrening-avd. Trondheim og omegn.