Norsk Retrieverklubb

Snørekjøringskurs med hund, utsatt på ubestemt tid

Kurset skulle egentlig startet 19.januar. Men på grunn av koronasituasjonen, og at det ikke er åpnet for aktiviteter for voksne over 20 år må vi vente med oppstart. 
Snørekjøring med hund, eller enklere sagt å gå ski med hund, er en del av trekkhundmiljøet og konkurranser, men også en stor glede hos mange familie- sports- jakt- og altmulighunder.
På dette kurset over 3 kvelder skal vi innom seletilpasning, hvilken line, hvilket belte til eieren og eventuelt annet utstyr som er lurt. Vi skal innom kommandoer som er praktiske å ha, og hvordan vi kan lære inn disse. Litt skiteknikk (hovedsak skøyting, men ikke et krav at man benytter denne stilarten for å være med på kurset). Det blir også litt prat om skadeforebygging/ oppbygging av «vinterformen» og oppvarming i tillegg til en praktisk del hver kveld.
Målet for kurset er:
– Å få kunnskap/prøve tilpasset utstyr til hund og eier, eventuelt tips til hvilket utstyr som passer best på din hund.
– Å vite hvordan man trener inn de kommandoene man ønsker å ha på skituren.
– Å kunne bruke snørekjøring som en trygg tur- og treningsform.
– Å få tips på skiteknikk ved ønske/behov.
– Praktisk erfaring på både mindre område og ute i «turløypa».
Hunden må være over 12 måneder for å delta, samt kunne passere andre folk/hunder ok i fart (ta kontakt om du er usikker, så kan instruktøren hjelpe til med å vurdere dette).
Vi benytter offentlige skiløyper, så vi kan ikke garantere for «egne løyper».
Datoene er planlagt til 19.januar, 26.januar og 2.februar, to timer hver kveld. Datoene er satt med forbehold om skiføre.

Påmeldingsavgift: Medlem NRK avd. Trondheim og Omegn kr. 1500- Ikke medlem kr. 1750,- Det er plass til maks 4 ekvipasjer på dette kurset. Ved mange påmeldinger vil klubbens medlemmer ha fortrinn.

Betalingsinformasjon: Norsk Retrieverklubb, avd.Trondheim og omegn. Kontonummer: 7874 05 73941. Innbetalingen merkes kursdeltagers navn og hvilket kurs HUSK: Påmeldingen er bindende. Du har plass når du har mottatt bekreftelse.

Dersom du har spørsmål vedrørende kurset kan du sende mail til kurskomiteen kurs.trondheim@retrieverklubben.no