Norsk Retrieverklubb

Trondheim og omegn

Til minne om Kirsti Gjellan

kirsti2

~  Kirsti Gjellan  3.12.25 – 20.3.2020 ~

Kirsti Gjellan var en av Norsk Retrieverklubb avd Trondheims grunnleggere, og var en klubbens få hedersmedlemmer. Kirsti døde 20.3.2010, 94 år gammel.

Kirsti var labradormenneske , og for de av oss som vet hva det betyr er det for oss det ypperste man kan være. Hun var oppdretter av rasen i mange år under kennelnavnet » av Sverresborg», og blant pionerene innen rasen i Trøndelag.

Kirsti var kresen på hva hun ønsket å oppnå, hadde et skarpt øye for både eksteriør og bruksegenskaper og oppdrettet gode hunder basert på fine importer fra Sverige og England. Flaggskipet i oppdrettet må man kan si at NUCH NSJCH Kark av Sverresborg var. (For de ikke innvidde er dette forkortelser for norsk utstillingschampion, norsk og svensk jaktchampion) I hendene på Ann Turid Hustad var han en meget velkjent hund på sin tid, ikke bare ut fra egne prestasjoner men også som en meget god avlshund. 8 av hans avkom ble NJCH (norsk jaktchampion), hvilket jeg ikke tror mange har gjort ham etter.

Kirsti oppnådde mye både i ringen, i skogen og i valpekassen med sine hunder,men jeg tror hennes daglige liv med hundene betydde aller mest for henne. Hun var et ihuga friluftsmenneske, elsket skigåing og å bruke hundene som trekkhunder sommer som vinter. Hytta på Røros brukte hun og mannen Gunnar til de var langt opp i åra.

Hun var alltid interessert i hvordan det gikk med klubben, deltok ofte som deltaker og tilskuer til de forskjellige aktivitetene. Sviktende helse de siste åra satte en stopper for dette, men vi som har holdt på ei stund husker henne med glede, med respekt og beundring. Det er mange av dagens labradoreiere som enten har startet sitt hundeliv med en Sverresborghund eller som har en slik i stamtavla på sin hund noen ledd tilbake.

Vi lyser fred over Kirstis minne og mine tanker går til hennes tre døtre.

kirsti1

 

kirsti

Minneordet er skrevet av Siv Sandø.