Norsk Retrieverklubb

Agder

Om avdelingen

Norsk Retrieveklubb, Avdeling Agder, Sletteheia 92, 4842 Arendal
E-post: retriever.agder@gmail.com
Org.nr.: 992983698

Kontonummer:
Hovedkonto: 3000 09 72009
Jaktkomitè: 3000 09 71991

Vipps: NRK AVD AGDER eller 75933.

SWIFT/ BIC: SPSPNO22    IBAN: NO0230000971991

 

Web-master: kristin.bentsen@gmail.com

Norsk Retrieverklubb avdeling Agder så dagens lys i 1982. En av de store initiativtakerne og avdelingens grunnlegger var Bertha Junker. 6. mai 1982 ble det et styre, og avdelingen ble offisielt etablert på et konstituerende årsmøte 5. november 1982. Klubbens første formann var Håvard, i 1986 overtok Rolf Arild formannsvervet og i 1987 var det Toves tur.

klubbhytta

Etter den spede starten i 1982 har klubben vokst jevnt og trutt. Norsk Retrieverklubb Avdeling Agder består i dag av ca. 200 medlemmer. Vi legger vekt på et aktivt og sosialt miljø, og vi tilbyr kurs og aktiviteter innen hverdagsdressur, lydighet, jakt, utstilling og rallay m.m. Miljøet i avdelingen består av unge og gamle, aktive og mindre aktive medlemmer. Avdelingen har som mål å spre informasjon om riktig hundehold samt aktivisere flest mulig medlemmer. Alle medlemmer er velkommen på våre aktiviteter som preges av et åpent og sosialt miljø. Som nytt medlem vil du garantert møte andre medlemmer med samme interesse som deg, nemlig retrieveren.

hopp-over-hinder

Når man tar seg en tur i skog og hei, eller i nærmiljøet for den saks skyld, skal man som regel ikke bevege seg så langt før man treffer en retriever. Det ser ut som at der det finnes folk, der finnes det også retrievere – få hunderaser er blitt så populære som familiens firbeinte medlem. På bakgrunn av rasenes popularitet kan man også fort bli historieløs og tro at disse våre vakre og kjære retrievere nesten har fulgt oss fra tidenes morgen.

felix-1

Faktum er at retriever-rasene er blant de ”nye” raser her til lands, og folk som har levd en stund kan nok huske da de gjorde sitt inntog på Sørlandet.  I England var det en skikkelig retriever-oppblomstring i mellomkrigstiden, men så stoppet det ganske kraftig opp under krigsårene. Utover på 1950-tallet økte interessen for avl igjen, og det ble mer vanlig å importere retrievere fra England. I Sverige kom man tidlig i gang, og etter hvert ble det mer vanlig med retrievere også i Norge. På 1960-tallet kunne man nærmest telle registrerte retrievere på fingrene, men så kom det store oppsvinget på 1970-tallet. Norske golden er avlet frem på importer fra England, Sverige og Danmark.

Har du spørsmål, ideer eller ønsker du medlemskap, ta kontakt så svarer vi deg så snart som mulig.

Følg oss på Facebook: Norsk Retrieverklubb avdeling Agder