Norsk Retrieverklubb

Golden retriever

Sixpence-Trofeet

 

Stammtavle Sansue Sunlover
Stammtavle Sansue Sunlover
Vinner av Sixpence trofeet 2017
Vinner av Sixpence trofeet 2017

 

Sixpence-Trofeet deles ut till dem hunden som har gjort det best på utstilling som er jaktpremiert.

Trofeet er en vandrepokal som har vandret siden 1975!! Og som er oppkalt etter den første vinneren  INT NORD  UCH Sansue Sunlover(Sixpence) som var eid av Silivia Von Krogh og oppdrettet i England hos ærverdige Sansue kennel(V.Birkin).

Sixpence  var født i 68 og var en av de mestvinnende hundene på utstilling og jakt i begynnelsen på 70 tallet, Han tok totalt 6 cert, 8 Cacib fikk 2.premie i Åpen klasse på jakt og 1.premie på viltspor. Han ble muligens den første Internationale utstillingschampionen i Norge.

Han fikk stor betydning i avlen i denne perioden. Spesielt en kombinasjon med tispen Camrose Evensky skulle ha stor betydning for den Norske Golden historien. Ut av denne kombinasjonen kom de 3 søstrene Kargul Star Corona, Sun Cara, og Stareffie. Alle 3 ble Championer og fikk mange flotte avkom etter seg. Spesielt N UCH Kargul Star Corona fikk betydning videre da hun ble mor til Astown Christy som er stammor til de kjente Chribas hundene.

Sixpence ble også far til NUCH Kargul Klas som ble en populær avlshund og som lang tid etter sin bortgang  fikk ett kull på Kennel Mjærumhøgda i 2008

Sansue Sunlover(Sixpence) er en av våre mest betydningsfulle hunder og det er flott at hans minne blir ivaretatt med dette trofeet.

 

Vinner i 2017  av Sixpence-trofeet er KBJV-15 N Uch S U (u)CH  Dewmist Double Jeopardy som eies av Mona Skyrudshaugen og Allan Tingstveit (Dancewood) og er oppdrettet av Henric Fryckstrand, Sverige.

Det er andre gangen Kennel Dancewood vinner dette trofeet, første gang var i 2014 med N Uch S U(u)ch Dewmist Sand Of Atacama   som i  2017 havnet på 5 plass i en alder av 9 år.

 

SIXPENCETROFEET 2017
(årets mestvinnende golden som også er jaktpremiert)
1.(19,5p) Dewmist Double Jeopardy
2.(18,3p) Golden Tress Allamanda
3. (17,5p) Golden Niro’s The One And Only
4. (7,5p) Vildsilkes Garfield
5. (5,6p) Dewmist Sand Of Atacama
6. (5,4p) Pekanimos Anemone
7. (5,1p) Vinterlys Av Vervik